Veelgestelde vragen
Als ik tijdens het opleidingstraject vragen heb, bij wie kan ik dan terecht?
- Voor inhoudelijke vragen over de opleiding kun je terecht bij je trainer. - Voor vragen over de samenwerking en begeleiding binnen de organisatie waar je werkt kun je contact opnemen met je coach. - Voor meer algemene organisatorische vragen kun je contact opnemen met 2Xplain.
Wat als ik het examen niet haal?
In overleg met je werkgever mag je 1 keer herkansen.
Moet ik examens doen?
Ja, je maakt in totaal 3 PDL examens. Namelijk PDL Arbeidsrecht Sociale Zekerheid, PDL Loonheffingen en PDL Personeel-Organisatie en Communicatie. Deze examens zijn verplichte onderdelen van het traineeprogramma. De examens staan in het programma gepland en je maakt het examen samen met je studiegenoten op een centrale locatie.
Wie zijn partner?
Salarispro is ontstaan door en voor accountants- en administratiekantoren. De aangesloten partners vind je in het menu onder het kopje 'partners'.
Hoe werkt Salarispro nu precies, wat gebeurt er als ik solliciteer?
Jouw sollicitatie komt binnen bij Salarispro, daar vindt dan de eerst screening van jouw cv plaats. Als dit positief is, dan delen we dit met de door jouw aangegeven werkgever (partner Salarispro). Wanneer de partner(s) ook positief zijn, ontvang je van Salarispro een online assessment. Daar zal uit blijken in hoeverre jij als persoon past bij de rol van Salarispro. Als het assessment goed is gegaan wordt deze door Salarispro gedeeld met de partner. Zij zullen jou uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Alle arbeidsvoorwaardelijke afspraken maak je vervolgens met de partner. Je treedt in dienst bij de partner.
Wat is mijn salaris?
Dat ligt aan je opleidingsniveau. Heb je een afgeronde MBO 4 opleiding dan start je met € 2400,00 bruto per maand, heb je een HBO opleiding dan is je startsalaris € 2.650,00. Ben je een zij-instromer met al veel werkervaring, dan wordt jouw startsalaris in overleg met jouw werkgever bepaald.
Hoe ziet het contract er uit?
Je krijgt een jaarcontract, aantal uren, vakantiedagen, etc. kom je overeen met jouw werkgever. Aangezien je een flink trainings-/ opleidingsprogramma gaat volgen, wordt er een studieovereenkomst afgesloten.
Hoe lang duurt de opleiding?
De opleiding heeft een doorlooptijd van +/- 10 maanden. Binnen jouw jaarcontract wordt deze dus netjes afgerond en behaal jij (hopelijk) jouw diploma.
Wat zit er allemaal in de opleiding?
In de opleiding zitten de volgende onderdelen: 1. Basiskennis Loonadministratie (BKL), dit onderdeel volg je vanaf dag 1 online in het leerportaal ondersteund me literatuur. 2. Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL), literatuur, 3 Associatie examens. 3. Vaardigheids-praktijktrainingen over klantgericht werken, AI en PDL toepassen in de praktijk. 4. Productcasuïstiek, aansluitend op de PDL inhoud ga je aan de slag met het HR- salarispakket waarmee jouw werkgever werkt. In totaal ben je op 20 dagen bezig met het traineeprogramma.
Hoe word ik begeleid?
Bij indiensttreding krijg je een interne begeleider, hij of zij wijst jou intern de weg en zal je het Salarispro-vak in de praktijk leren. Daarnaast krijg je vanuit Salarispro een coach toegewezen die samen met jou en je interne begeleider zorgt dat het allemaal goed gaat, blijft gaan. Als er issues zijn, zal de coach hier een begeleidende rol hebben. De trainer(s) van 2Xplain zullen je inhoudelijk begeleiden richting de PDL-examens van de Associatie.
Wat houdt de PDL opleiding in?
De PDL opleiding is een opleiding op MBO-4 niveau. De PDL opleiding bestaat uit drie onderdelen. Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie.
Wat is de studiebelasting?
De PDL opleiding bestaat uit 16 opleidingsdelen van ieder 4 uur. Hier kom je om de week met de groep bij elkaar en ga je zo’n 3 uur, met de docent, aan de slag met het studiemateriaal. Aansluitend zal de docent ongeveer een uur aandacht besteden aan praktijkopdrachten, waarbij de theorie van de PDL opleiding gebruikt wordt in een opdracht die je in een demo omgeving van het salarissoftwarepakket uitvoert. Daarnaast zal een deel van de studiebelasting bestaan uit zelfstudie. Dit aantal zelfstudie-uren is natuurlijk afhankelijk van hoe makkelijk jij leert. Vaak komt dat uit op zo’n 6 tot 8 uur per week.
Hoe zit het met de boeken die ik nodig heb?
De boeken die je nodig hebt worden bij aanvang van je dienstbetrekking overhandigd. Je krijgt de volgende boeken: - Convoy boeken PDL Loonheffingen, Arbeidsrecht & sociale zekerheid, Personeel, organisatie & communicatie - Convoy boeken BKL Loonheffingen, Arbeidsrecht & sociale zekerheid - Handboek loonheffingen Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid - Kleine Gids voor het Nederlandse arbeidsrecht